Futureal, o companie ungară de investiţii în real-estate, care a dezvoltat pe piaţa locală un proiect rezidenţial în nordul Bucureştiului, a cumpărat un teren de peste 15.000 de metri pătraţi în apropiere de Bulevardul Poligrafiei, în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe. Tranzacţia a fost în valoare de 3,7 milioane de euro şi s-a încheiat pe 14 iunie, terenul fiind achiziţionat în cadrul unei licitaţii în care Futureal a fost singurul participant.

futureal

„Am cumpărat 15.336 de metri pătraţi, teren pe care vrem să dezvoltăm aproximativ 400 de apartamente, cel mai probabil în două faze. Clădirile vor avea parter şi unsprezece etaje. Lucrările vor începe în primul semestru din 2018, iar prima fază vrem s-o terminăm în trimestrul I din 2019. Investiţia totală în proiectul rezidenţial va fi de 32 de milioane de euro“, spune Mauricio Mesa Gomez, general manager al Cordia, divizia din Futureal care se ocupă de proiectele rezidenţiale ale grupului.

Tranzacţia de preluare a terenului a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate.

Zona se conturează ca important centru de dezvoltare în real-estate, ţinând cont că, pe lângă terenul achiziţionat de GTC, şi compania britanică Portland Trust are în vizor, potrivit celor mai recente informaţii, un alt lot din terenul celor de la BlueHouse Capital.